Contact & colofon

Beheer en contact

Museum Engelandvaarders
Telefoon: 071 361 9773
E-mail: info@museumengelandvaarders.nl

Project

Hylke Faber: Research en redactie
Thomas Schippers: Productie en redactie
Pieter Stolk: Research en redactie
Inne van Ussel: Vormgeving

Website

Bouw: Willem van Driel

Films

Interviews: Thomas Schippers (9) en Hylke Faber (1)
Camera en geluid: Sander Francken (5) en Bas Wielenga (5)
Montage: Luuk Meijer en Wouter Sessink
Kleur- en geluidscorrectie: Gert-Jan Bleumink en Octo Halsema
Muziek: Onno Zijdel

Dit project is gerealiseerd onder de vlag van Stichting DdM. In de zomer van 2011 is het volledige project overgedragen aan het Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum met het oog op beheer en borging van de continuÔteit. Vervolgens heeft dat museum in de zomer van 2019 het beheer van de website overgedragen aan Stichting Museum Engelandvaarders.

Het museum was al in het bezit van de Yvette, de enige na de oorlog overgebleven Engelandvaardersboot waarmee Nederlanders over de Noordzee aan de bezetter zijn ontkomen richting Engeland. Maar tot dusver was het verhaal over de Engelandvaart daarmee niet volledig. De nieuwe presentatie wordt nu daarbij geplaatst, zodat de ruim honderdduizend mensen die jaarlijks het Overloonse museum bezoeken een completer beeld krijgen van hoe de Engelandvaarders de tocht persoonlijk ervaren hebben. Uiteraard wordt daarbij ook de noordelijke route via ScandinaviŽ niet over het hoofd gezien.

DISCLAIMER

Door deze internetsite te benaderen en/of de op of via deze internetsite aangeboden informatie te gebruiken, verklaart u zich akkoord met deze disclaimer. De op deze website getoonde informatie is met constante zorg en aandacht samengesteld. Desalniettemin is het mogelijk dat op de website gepubliceerde informatie onvolledig en/of onjuist is. Ten aanzien van de inhoud van deze website bestaat geen overnemingvrijheid; alle auteursrechten, ook die bedoeld in art.15 Auteurswet worden voorbehouden.