Met dank aan

Klim naar de vrijheid had niet tot stand kunnen komen zonder de hulp en steun van verschillende personen en organisaties. Ze worden hierbij nadrukkelijk bedankt.

In de eerste plaats worden uiteraard de Engelandvaarders zelf bedankt, die hun verhaal hebben willen delen: Pierre Louis d’Aulnis de Bourouill (†), Jan Bakker (†), Charles Bartelings (†), Louis van den Bossche (†), Ellis Brandon, Bram Grisnigt (†), Rudi Hemmes (†), Philip Jacobs (†), Gerard Scheltens (†) en Ger van der Weerd (†).

Het project is gerealiseerd dankzij de inzet van Hylke Faber, Thomas Schippers en Pieter Stolk. Thomas als producent, Hylke en Pieter als researchers. Samen hebben zij de redactie gevormd.

Aan de films hebben Gert-Jan Bleumink, Hylke Faber, Sander Francken, Octo Halsema, Luuk Meijer, Thomas Schippers, Wouter Sessink, Inne van Ussel, Bas Wielenga en Onno Zijdel meegewerkt. De website is dankzij de inzet van Inne van Ussel en Willem van Driel geworden tot wat ze nu is. Koen van Ramshorst, Priscilla Brandon en Jurjen Slump hebben ons geadviseerd vanuit hun geschiedkundige expertise. Aan allen veel dank.

Het Comité van Aanbeveling wordt bedankt voor de steun die het heeft gegeven en de belangstelling in de voortgang: prof. dr. Hans Blom, prof. dr. mr. Frits Bolkestein, dr. Agnes Dessing, drs. Liesbeth van der Horst, Kees van Langeraad, prof. dr. Sonja de Leeuw, Sierk Plantinga en Erik Schilp.

Klim naar de vrijheid is mogelijk gemaakt door bijdragen van het K.F. Heinfonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds, het VSBfonds en het programma Erfgoed van de Oorlog van het ministerie van VWS.

Stichting Museum Engelandvaarders